ijsvogel bronzen beeldje

De bronzen ijsvogel | KunstzinnigeZaken.nl

Prachtig ijsvogel beeldje uitgevoerd in brons. Onze bestseller!
Het beeldje wordt geleverd op een klein hardstenen sokkeltje.

Nu te bestellen bij KunstzinnigeZaken voor slechts € 395,- inclusief gratis verzending door heel Nederland. U kunt het beeldje nu reserveren!

Formaat: 15 cm h.
Materiaal: brons

bronzen beeld ijsvogel
IJsvogel beeldje brons
Het is een opvallende verschijning door zijn afstekende blauwe en oranje kleuren, maar ook een zeer schuwe soort die zich weinig laat zien. Alcedo atthis is de enige ijsvogelsoort die tot in noordelijk Europa voorkomt inclusief Nederland en België, althans de ondersoort Alcedo atthis ispida. De meesten leven in de tropen.
De Nederlandse naam heeft waarschijnlijk niets te maken met een voorkeur of een relatie met ijs maar is een verbastering van de Germaanse naam Eisenvogel wat ‘ijzervogel’ betekent. Deze naam slaat op de metaalachtige glans van het blauwe verenkleed. Een andere verklaring voor de naam is dat hij ‘s winters bij het ijs werd gezien om uit een wak vissen te vangen.[4] Welke van de twee de juiste verklaring biedt is echter onderwerp van studie.[2] 
De ijsvogel is een kleine vogel met een korte staart en pootjes, een korte nek, korte, afgeronde vleugels, een grote kop met grote ogen en een lange, dolkvormige snavel, geschikt om vissen mee te vangen en vast te houden. De poten zijn syndactiel; de voortenen zijn gedeeltelijk aan de basis met elkaar vergroeid. IJsvogels hebben een vrij uniforme, gedrongen bouw met een rechte, dolkachtige snavel. De kleuren verschillen wel sterk, sommige soorten hebben blauwe of rode kleuren, andere zijn zwart met wit van kleur. De ijsvogel heeft echter een overwegend blauwe kleur, waarbij de veren van de kop en vleugels iriserend blauwgroen zijn maar op het midden van de rug lichter tot kobaltblauw. De staartveren zijn echter weer wat donkerder. De veren aan de borst en buikzijde zijn warm oranje gekleurd en steken hiermee duidelijk af.
Tagged , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.