Workshop bronsgieten

De leukste workshop bronsgieten van Nederland!

Wij zijn al jaren hét adres voor een leuke maar ook leerzame workshop bronsgieten. Op ons atelier in Zwinderen maakt u uw eigen bronzen beeld onder begeleiding van bekende beeldhouwer en bronsgieter Maurice Den Boer. Onze cursisten maken vooraf zelf thuis één of meer werkstukken van boetseerwas.

** EXTRA WORKSHOP NAJAAR 2019 **

dag 1: zaterdag 28 september 2019
dag 2: zaterdag 26 oktober 2019

De Workshop | bronzen beelden maken | bronsgieten

De workshop duurt twee dagen op onze inspirerende locatie in Zwinderen. Na een introductie en een eerste kennismaking worden op de eerste cursusdag de beelden voorzien van aansnijdingen en in de vuurvaste vorm gezet en wordt er uitleg gegeven over deze fase. Tijdens de workshop krijgt u ook de gelegenheid om het atelier en de bronzen beelden van Maurice Den Boer te bekijken.

Workshop bronsgieten

In de periode daaropvolgend worden de beelden uitgestookt in een oven en gegoten. Nadat de beelden gegoten zijn worden ze bevrijd uit hun mal. Als de beelden zijn uitgehakt en schoongespoten kunnen ze door de cursisten verder afgewerkt worden.

Op de tweede cursusdag zullen gietkanalen en oneffenheden worden verwijderd en kunnen de beelden worden geciseleerd. (Ciseleren: het schuren, vijlen en afwerken van de beelden). Hier leert u alle fijne kneepjes van het ciseleren en uiteraard met assistentie van de docent.

Als laatste stap kunnen de beelden desgewenst worden gekleurd, het patineren. De beelden krijgen hiermee hun uiteindelijke kleur en finish. Aan het eind van onze workshop gaat iedereen naar huis met zijn of haar eigen beeldje in brons!

Benodigdheden

Cursus bronsgieten

In principe is alles wat u nodig heeft een goed humeur & wat inspiratie! Verder uiteraard oude kleding, eventueel een paar handschoenen en een veiligheidsbril bijvoorbeeld. Er zijn handschoenen en gereedschappen aanwezig maar u kunt deze ook zelf mee brengen, bijvoorbeeld een beiteltje en hamer. Een eigen multitool kan erg handig zijn en deze zijn tegenwoordig heel voordelig verkrijgbaar.

Informatie

De cursus wordt aangeboden voor kleine groepen tot 6 personen zodat we iedereen voldoende aandacht kunnen geven. Het cursusgeld voor deze workshop bedraagt € 295,00 p.p. *

Dit is inclusief was, alle vormmaterialen, aangeklede koffie/thee en twee keer een luxe broodlunch. De kosten van het brons en uitstoken worden na afloop apart afgerekend naar verbruik.

Het cursusgeld dient vooraf te worden voldaan. U kunt zich aanmelden door een e-mail te sturen met daarin uw gegevens. ** U kunt zich uiteraard ook telefonisch aanmelden via tel: +316-45432534.

Voorwaarden >>

* Prijzen 2019, kunnen ten alle tijden aangepast worden.
** Aanmeldingen geschieden per volgorde van inschrijving! Bij onvoldoende aanmeldingen kan een workshop worden geannuleerd.

Inschrijvingen workshops bronsgieten

** EXTRA WORKSHOP NAJAAR 2019 **

We hebben een extra workshop bronsgieten ingelast voor dit najaar! Iedereen kan inschrijven er is nog plaats.

WORKSHOP 1 najaar 2019

dag 1: zaterdag 28 september 2019
dag 2: zaterdag 26 oktober 2019

beide dagen van 10:00 uur tot 17:30 uur

U kunt zich opgeven  via het onderstaand contactformulier.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Telefoon (verplicht)

Bericht

Zwinderen

Galerie Atelier Drenthe Bronsgieterij Workshops

Er zijn volop wandel- en fiets mogelijkheden in de buurt van Zwinderen of Gees en fietsen kunnen eventueel ook gehuurd worden. De oude boerderijen staan her en der in het dorp. Tussen de boerderijen liggen kleine weitjes met jongvee en paarden. Een rustig dorp. Zwinderen heeft alle tijd. Eeuwenlang was Zwinderen niet veel meer dan een handvol boerenerven aan de overkant van het Loodiep. Voorbij Zwinderen hield de wereld op, leek het. Er was geen doorkomen aan op het Zwindersche Veld. Anderhalve eeuw geleden werd de vaart gegraven. In de Verlengde Hoogeveensche Vaart passeren nu de plezierjachtjes op hun route door Drenthe. Een stille vaart met statige rijen bomen, oude bruggen en mooie brugwachterswoningen. Neem contact op voor meer informatie.

6 gedachten over “Workshop bronsgieten

 1. Goede en enthousiaste begeleiding in Hoogvliet dus dat zal in Drenthe niet anders zijn 🙂
  Groet, Jan

  1. Hai Jan,
   Dank voor de complimenten en leuk van je te horen!

 2. Maurice,
  Nog steeds ‘fan’ van jouw werk, veel succes op je nieuwe
  prachtige werkplek !

  Groet John

  1. Hai John,

   Dank je! En leuk om te horen natuurlijk!

 3. De workshop bronzen beelden maken is een echte aanrader! Goede uitleg, gezellige begeleiding en een geweldig resultaat.

  1. Beste Anneke,

   Leuk dat je een reactie achter laat. De beeldjes zijn inderdaad erg leuk geworden! Grtjs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.