Workshop bronsgieten

De leukste workshop bronsgieten van Nederland!

Galerie KunstzinnigeZaken organiseert deze zomer Summerschool Bronzen beelden maken’ in Zwinderen!

U kunt zich inschrijven voor onze mailinglijst. U ontvangt dan automatisch bericht wanneer we een nieuwe workshop starten.

Wij zijn al jaren hét adres voor een leuke maar ook leerzame workshop bronsgieten. Op ons atelier in Zwinderen maakt u uw eigen bronzen beeld onder begeleiding van bekende beeldhouwer en bronsgieter Maurice Den Boer. Onze cursisten maken vooraf zelf thuis één of meer werkstukken van boetseerwas.

De kunstenaar | De docent | De bronsgieter | De galerie

Tijdens de workshop krijgt u de gelegenheid om de galerie en de bronzen beelden van Maurice Den Boer te bekijken. De kenmerkende beelden van Maurice worden wereldwijd verkocht en zijn tevens te vinden bij verschillende gerenommeerde galeries. Hij vertelt u graag over zijn werk en zijn passie voor het brons.
Tijdens zijn werk als beeldend kunstenaar doceerde Maurice het bronsgieten (cire perdue techniek) o.a. aan de Willem de Kooning academy in Rotterdam. Hij heeft daarnaast jarenlange ervaring met het organiseren van workshops (bronsgieten).

Workshop bronsgieten in het kort| bronzen beelden maken

De workshop bestaat uit twee dagen op onze inspirerende locatie in Zwinderen. Wij serveren beide dagen een lekkere lunch en er is altijd koffie/thee en wat lekkers ter beschikking.

Na een introductie en een eerste kennismaking worden op de eerste cursusdag de beelden voorzien van aansnijdingen en in de vuurvaste vorm gezet en wordt er uitleg gegeven over deze fase.
In de periode daaropvolgend zorgen wij dat de beelden worden uitgestookt en in brons worden gegoten. Nadat de beelden gegoten zijn worden ze bevrijd uit hun mal.

Als de beelden zijn uitgehakt en schoongespoten kunnen ze door de cursisten verder afgewerkt worden. Op de tweede cursusdag zullen gietkanalen en oneffenheden worden verwijderd en kunnen de beelden worden geciseleerd. (Ciseleren: het schuren, vijlen en afwerken van de beelden). Hier leert u alle fijne kneepjes van het ciseleren en uiteraard met assistentie van de docent.

Als laatste stap kunnen de beelden desgewenst worden gekleurd, het patineren. De beelden krijgen hiermee hun uiteindelijke kleur en finish. Aan het eind van onze workshop gaat iedereen naar huis met zijn of haar eigen beeldje in brons!

Benodigdheden

In principe is alles wat u nodig heeft een goed humeur & wat inspiratie! Verder uiteraard oude kleding, eventueel een paar handschoenen en een veiligheidsbril bijvoorbeeld. Er zijn handschoenen en gereedschappen aanwezig maar u kunt deze ook zelf mee brengen, bijvoorbeeld een beiteltje en hamer. Een eigen multitool kan erg handig zijn en deze zijn tegenwoordig heel voordelig verkrijgbaar.

Informatie

De cursus wordt aangeboden voor kleine groepen tot 8 personen zodat we iedereen voldoende aandacht kunnen geven.
Het cursusgeld is €395,- Dit is inclusief was, gebruik gereedschappen, alle invormmaterialen, koffie/thee met wat lekkers en op beide dagen serveren we een lekker lunch. * De kosten van het brons worden na afloop apart afgerekend naar verbruik.

Het cursusgeld dient vooraf te worden voldaan. U kunt online direct uw plek reserveren door in onze galerie de betreffende workshop in uw winkelmand te plaatsen. ** U kunt zich uiteraard ook telefonisch aanmelden via tel: +316-45432534.

* Vanwege extreem stijgende (grondstof)prijzen hebben ook wij onze prijzen aan moeten passen. Prijzen per 2021, kunnen ten alle tijden aangepast worden.
** Aanmeldingen geschieden per volgorde van inschrijving! Wees op tijd als je zeker wilt zijn van een plekje. Echter bij onvoldoende aanmeldingen kan een workshop alsnog worden geannuleerd.

Zwinderen | KunstzinnigeZaken.nl | Kunstgalerie in Drenthe

Galerie Atelier Drenthe Bronsgieterij Workshops

KunstzinnigeZaken is een kunst galerie in het mooie Drenthe aan de rand van de hondsrug en gespecialiseerd in bronzen beelden. Wij hebben een mooie collectie beelden tentoongesteld en zijn geopend op afspraak. We nemen graag uitgebreid de tijd om u te vertellen over de beelden en ons werk en zo kunt u in alle rust onze collectie bekijken.

Er zijn volop wandel- en fiets mogelijkheden in de buurt van Zwinderen of Gees en fietsen kunnen eventueel ook gehuurd worden. De oude boerderijen staan her en der in het dorp. Tussen de boerderijen liggen kleine weitjes met jongvee en paarden. Een rustig dorp. Zwinderen heeft alle tijd. Eeuwenlang was Zwinderen niet veel meer dan een handvol boerenerven aan de overkant van het Loodiep. Voorbij Zwinderen hield de wereld op, leek het. Er was geen doorkomen aan op het Zwindersche Veld. Anderhalve eeuw geleden werd de vaart gegraven. In de Verlengde Hoogeveensche Vaart passeren nu de plezierjachtjes op hun route door Drenthe. Een stille vaart met statige rijen bomen, oude bruggen en mooie brugwachterswoningen.

Hieronder enkele reacties van onze cursisten:

8 gedachten over “Workshop bronsgieten

 1. Goede en enthousiaste begeleiding in Hoogvliet dus dat zal in Drenthe niet anders zijn 🙂
  Groet, Jan

  1. Hai Jan,
   Dank voor de complimenten en leuk van je te horen!

  2. Beste Jan, brijp ik goed dat er ook een workshop in Hoogvliet is geweest?
   Mag ik daar meer informatie over?
   Groet Susan

   1. Beste Susan,

    We hebben jarenlang workshops bronsgieten in Rotterdam georganiseerd. De bronsgieterij en het atelier hadden we in Hoogvliet inderdaad. Inmiddels zijn we met het atelier verhuist naar het Oosten van het land. Mocht je ooit een workshop bronsgieten willen volgen in Drenthe ben je uiteraard van harte welkom!

 2. Maurice,
  Nog steeds ‘fan’ van jouw werk, veel succes op je nieuwe
  prachtige werkplek !

  Groet John

  1. Hai John,

   Dank je! En leuk om te horen natuurlijk!

 3. De workshop bronzen beelden maken is een echte aanrader! Goede uitleg, gezellige begeleiding en een geweldig resultaat.

  1. Beste Anneke,

   Leuk dat je een reactie achter laat. De beeldjes zijn inderdaad erg leuk geworden! Grtjs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.