Cursus boetseren

Cursus boetseren met was| Werken met boetseerwas

De Cursus Boetseren met was

De cursus boetseren met was is geschikt voor iedereen, voor beginners, maar ook voor mensen die al langer boetseren met klei en willen kennismaken met het boetseren in boetseerwas.
Boetseerwas wordt veel gebruikt door beeldhouwers en kunstenaars die beelden in brons laten gieten. Het is een specifiek materiaal wat in tegenstelling tot klei niet uitdroogt en je kunt er op heel veel verschillende manieren mee omgaan.
Tijdens de cursus ‘Boetseren met was’ werk je wekelijks in dagdelen aan jouw eigen beeld. Je krijgt daarbij professionele begeleiding. Tijdens de individuele en groepsgewijze besprekingen krijg je ‘tips & trics’ van de docent.

Heb je nog nooit met was gewerkt? Geen probleem! Dan zijn er een paar gerichte opdrachten waarmee je de basistechnieken leert kennen. Daarna ga je met je eigen ideeën aan de slag!

De cursus wordt gegeven in Zwinderen, nabij Coevorden, op het atelier van beeldend kunstenaar Maurice Den Boer. Er bestaat tevens de mogelijkheid om na afloop van de workshop jouw was beeldje te laten bronsgieten of zelfs door te stromen naar de workshop bronsgieten.

De Kunstenaar | De Docent

Maurice Den Boer is professioneel beeldend kunstenaar en werkt full time in zijn atelier in Drenthe. Hij heeft zijn docentengraad en ruim 20 jaar ervaring met het bronsgieten volgens de cire perdue methode. Hij organiseert al jaren workshops bronsgieten voor groepen en doceerde de cire perdue techniek o.a. aan de Willem de Kooning Academy in Rotterdam.
De bronzen beelden van Maurice zijn vertegenwoordigt in diverse collecties en worden verkocht door verschillende gerenommeerde kunstgaleries aan klanten in binnen- en buitenland.

Informatie en kosten

 • maandagavond 19:30 tot 22:00 uur
 • max. 6 personen
 • € 225,- voor 8 lessen

* De prijs is incl. thee/koffie en gebruik van outillage en gereedschap. Was en andere verbruiksmaterialen zijn eventueel bij ons verkrijgbaar. Boetseren met was’ gaat van start bij voldoende inschrijvingen.

Voor meer informatie kunt u bellen of mailen naar:
tel: +316-45432534 »
tel: +316-19184170 »
E-mail »

2 gedachten over “Cursus boetseren

 1. Hallo, is het mogelijk om te starten in januari?Ik heb tot half maart maandag avonden vrij.
  Graag hoor ik als er nog plaats is!
  Groetjes, Minna

 2. Hai Minna,
  Ik heb je ook een mailtje gestuurd, er is nu nog plaats dus je bent van harte welkom!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.